Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Pasta met Kip en Pesto

4.3
Klik om te beoordelen

Snelle Pasta met Kip en Pesto

Omschrijving

Deze snelle pasta met kip en pesto is perfect voor een doordeweekse avond. Kook de pasta al dente en meng deze met gebakken kipfilet, verse basilicum, en romige pesto. Serveer met Parmezaanse kaas en een frisse salade. Een heerlijk, eenvoudig gerecht dat binnen 30 minuten op tafel staat!

Bereidingstijd

Totaal: 25 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Slotted lepel
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
  • 400 g kipfilet
  • 4 eetlepels groene pesto (bij voorkeur uit een pot)
  • 150 g verse basilicum (een handvol voor garnering)
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water tot al dente. Giet af en zet apart.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
  4. Voeg de gekookte pasta toe aan de koekenpan met de kip. Voeg de pesto toe en meng alles goed door elkaar.
  5. Snijd de basilicum grof en voeg deze toe aan de pasta. Meng nogmaals en verwarm kort door.
  6. Serveer de pasta met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel extra basilicum als garnering.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 500
  • Eiwitten: 35 g
  • Vetten: 18 g
  • Koolhydraten: 55 g

Variatietips

  • Vervang de kipfilet door garnalen of een plantaardig alternatief voor een andere smaak.
  • Voeg gegrilde groenten zoals courgette of paprika toe voor extra kleur en voedingsstoffen.
  • Maak je eigen pesto met basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, en olijfolie als je tijd hebt.
  • Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd.

Gerelateerde recepten