Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Pasta met Kruidige Broccoli en Kip

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Pasta met Kruidige Broccoli en Kip

Omschrijving

Deze snelle pasta met kip en broccoli is een smaakvolle doordeweekse maaltijd. De kipfilet wordt snel gebakken met knoflook en een heerlijke currypasta voor extra smaak. Vervolgens voeg je de broccoli en pasta toe, zodat alles mooi kan garen. Dit gerecht is niet alleen snel klaar, maar ook vol met gezonde ingrediënten! Perfect voor een drukke avond.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Koekenpan
  • Kookpan voor de pasta
  • Houten lepel
  • Vergiet

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g volkoren pasta (bijv. spaghetti of penne)
  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 250 g broccoli, in roosjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels currypasta (bijv. rode of groene)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml kokosmelk (optioneel voor romigheid)
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse peterselie of koriander ter garnering

Bereidingswijze

  1. Kook de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook en de currypasta toe aan de pan met kip en roer goed door. Bak dit 1-2 minuten totdat de geur vrijkomt.
  4. Voeg de broccoli toe en roer alles goed door. Giet de kokosmelk erbij (indien gebruikt) en laat het geheel nog 5 minuten sudderen totdat de broccoli beetgaar is.
  5. Meng de gekookte pasta door het kip-broccoli mengsel en proef of er nog zout of peper nodig is.
  6. Serveer de pasta warm en garneer eventueel met verse kruiden.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450 kcal
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 12 g
  • Koolhydraten: 60 g
  • Vezels: 7 g

Variatietips

  • Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
  • Voeg extra groenten toe zoals paprika of courgette voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Voor een vegetarische variant, gebruik tofu in plaats van kip en vervang de kokosmelk door plantaardige room.

Gerelateerde recepten