Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Pasta met Pesto en Groenten

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Pasta met Pesto en Groenten

Omschrijving

Deze snelle pasta met pesto en groenten is een smaakvolle en eenvoudige maaltijd voor doordeweeks. Met pasta, verse pesto, courgette en cherrytomaten is dit gerecht snel te bereiden en zit boordevol smaak. Serveer met Parmezaanse kaas voor een extra bite. Perfect voor een drukke avond waarbij je toch wilt genieten van een gezonde en smakelijke maaltijd.

Bereidingstijd

Totale tijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Vergiet
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Serveerschalen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g spaghetti of penne
  • 200 g verse pesto (bijvoorbeeld uit een potje)
  • 1 courgette, in halve maantjes gesneden
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta in een grote pan met ruim kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet de pasta af in een vergiet en bewaar een kopje van het kookwater.
  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurig is.
  3. Doe de courgette en cherrytomaten in de pan en bak deze 5-7 minuten tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de gekookte pasta toe aan de groenten in de pan en meng alles goed door elkaar. Voeg de pesto toe en een beetje van het bewaarde kookwater om de saus smeuïg te maken.
  5. Serveer de pasta in borden en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 550
  • Eiwitten: 16 g
  • Vetten: 22 g
  • Koolhydraten: 72 g
  • Vezels: 4 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals spinazie of paprika voor meer kleur en smaak.
  • Voor een eiwitrijke variant, voeg kip of garnalen toe.
  • Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in een blender te mengen.
  • Vervang de spaghetti door volkoren pasta voor een gezondere optie.

Gerelateerde recepten