Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Pasta met Pompoen en Salieboter

3.8
Klik om te beoordelen

Snelle Pasta met Pompoen en Salieboter

Omschrijving

Deze heerlijke pasta met pompoen en salieboter is een snelle en smaakvolle maaltijd. Kook de pasta en bak ondertussen blokjes pompoen in boter met verse salie. Meng de pasta met de pompoen en serveer met Parmezaanse kaas. Dit gerecht is eenvoudig te maken en binnen 25 minuten klaar. Perfect voor een doordeweekse avond als je snel een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten.

Bereidingstijd

Totale tijd: 25 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Vergiet
  • Serveerschaal

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram pasta (bijvoorbeeld penne of spaghetti)
  • 400 gram pompoen (in blokjes)
  • 50 gram boter
  • 10 blaadjes verse salie (of 1 theelepel salie uit een pot)
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Breng in een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de instructies op de verpakking al dente.
  2. Terwijl de pasta kookt, verhit je de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes pompoen toe en bak deze gedurende 5-7 minuten tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de verse salie toe aan de pompoen en bak nog 2-3 minuten mee tot de salie knapperig is.
  4. Giet de pasta af in een vergiet, maar bewaar een kopje van het pastawater.
  5. Meng de gekookte pasta door de pompoen en salieboter in de koekenpan. Voeg indien nodig wat van het bewaarde pastawater toe om de saus romiger te maken.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de pasta op een schaal en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 15g
  • Vetten: 20g
  • Koolhydraten: 55g
  • Vezels: 4g

Variatietips

  • Voeg geroosterde pijnboompitten of walnoten toe voor extra crunch.
  • Voor een pittige twist, voeg een theelepel rode pepervlokken toe tijdens het bakken van de pompoen.
  • Zelf maken: Je kunt ook zelf salieboter maken door een paar extra kruiden toe te voegen zoals knoflookpoeder of uienpoeder. Dit geeft een persoonlijke touch aan het gerecht.

Gerelateerde recepten