Deze snelle pasta met pompoen en saliekruid is een heerlijke combinatie van smaken. Met verse spaghetti, geroosterde pompoenblokjes, en een vleugje salie, brengt dit gerecht warmte in elke maaltijd. Voeg wat Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie toe voor een extra smaakdimensie. Perfect voor een doordeweekse avond!
Totale tijd: 30 minuten
Pompoen Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pompoen in de oven gedurende 20 minuten, of totdat deze zacht en goudbruin is.
Pasta Koken: Kook ondertussen in een grote pan water en voeg een snufje zout toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente, meestal 8-10 minuten. Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookwater.
Saus Maken: Verhit in dezelfde pan de resterende eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1-2 minuten tot hij goudbruin is. Voeg de saliepasta toe en roer goed door.
Meng Alles: Voeg de geroosterde pompoen en de gekookte spaghetti toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar, en voeg wat van het bewaarde kookwater toe als de saus te droog is.
Serveren: Serveer de pasta in diepe borden, garneer met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel extra olijfolie.
Per portie: 450 kcal | 15 g eiwitten | 70 g koolhydraten | 15 g vet