Snelle Pasta met Spinazie en Champignons

Omschrijving
Deze snelle pasta met spinazie en champignons is een heerlijk en gezond gerecht, perfect voor een doordeweekse avond. Met slechts een paar ingrediënten tover je in minder dan 20 minuten een smaakvol gerecht op tafel. De combinatie van gebakken champignons en verse spinazie zorgt voor een frisse en voedzame maaltijd. Afgewerkt met een scheutje olijfolie en Parmezaanse kaas, is dit een gerecht dat iedereen zal waarderen. Ideaal voor drukke avonden, maar ook lekker om te delen met vrienden of familie.
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote pan voor het koken van de pasta
- Koekenpan voor het bakken van de champignons en spinazie
- Houten lepel of spatel
- Vergiet
- Serveerschaal
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram pasta (bijvoorbeeld spaghetti of penne)
- 250 gram champignons, in plakjes
- 200 gram verse spinazie
- 3 eetlepels olijfolie
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de pasta: Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet de pasta af in een vergiet.
- Bak de champignons: Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de plakjes champignon toe en bak ze 5-7 minuten tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de spinazie toe: Voeg de verse spinazie toe aan de pan met champignons en bak deze mee tot de spinazie geslonken is, ongeveer 2-3 minuten.
- Meng de pasta: Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met champignons en spinazie. Giet er een eetlepel olijfolie over en meng goed door elkaar. Verhit het geheel nog een minuut op laag vuur.
- Serveer: Schep de pasta op borden en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Serveer direct.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 15g
- Vetten: 18g
- Koolhydraten: 60g
- Vezels: 5g
Variatietips
- Voeg voor extra smaak een eetlepel pesto toe bij de pasta.
- Wil je het gerecht pittiger maken? Voeg dan een theelepel rode currypasta toe tijdens het bakken van de champignons.
- Voor een vegetarische variant kun je de Parmezaanse kaas vervangen door een plantaardig alternatief.
- Experimenteer met andere groenten zoals courgette of paprika voor variatie.