Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Pasta met Spinazie en Kastanjechampignons

4.5
Klik om te beoordelen

Snelle Pasta met Spinazie en Kastanjechampignons

Omschrijving

Deze snelle pasta met spinazie en kastanjechampignons is een heerlijk gerecht dat in een handomdraai op tafel staat. De combinatie van de romige saus en de hartige paddenstoelen maakt het een perfecte maaltijd voor drukke doordeweekse avonden. Met een paar eenvoudige ingrediënten tover je in minder dan 30 minuten een smaakvol gerecht op tafel.

Bereidingstijd

Totaal: 25 minuten
Bereiding: 15 minuten
Koken: 10 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan voor het koken van pasta
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Zeef
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g pasta (bijvoorbeeld tagliatelle of penne)
  • 250 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 200 g verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kookroom
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: 1 el pesto voor extra smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurig is.
  3. Voeg de kastanjechampignons toe aan de pan en bak deze 5-7 minuten tot ze goudbruin zijn.
  4. Voeg de spinazie toe aan de pan en roer goed door. Kook tot de spinazie geslonken is.
  5. Voeg de kookroom toe en breng aan de kook. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en laat het mengsel 2-3 minuten sudderen. Breng op smaak met zout, peper en eventueel pesto.
  6. Meng de gekookte pasta door de saus en zorg dat alles goed bedekt is. Serveer direct.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 15 g
  • Vetten: 18 g
  • Koolhydraten: 58 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals cherrytomaten of courgette voor meer kleur en smaak.
  • Voor een pittige kick kun je een snufje rode pepervlokken toevoegen.
  • Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie in een blender te mengen.

Gerelateerde recepten