Snelle Pasta met Spinazie en Kruidenkaas

Omschrijving
Deze snelle pasta met spinazie en kruidenkaas is een heerlijk en romig gerecht dat perfect is voor drukke doordeweekse avonden. Binnen 20 minuten zet je een smaakvol diner op tafel dat niet alleen snel te bereiden is, maar ook vol zit met gezonde ingrediënten. De combinatie van verse spinazie en zachte kruidenkaas zorgt voor een onweerstaanbare smaak, terwijl de pasta je een verzadigd gevoel geeft. Serveer het met een frisse salade of wat knapperig brood aan de zijkant en je hebt een complete maaltijd!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Vergiet
- Koekenpan
- Houten lepel
- Kooklepel
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 200 g verse spinazie
- 200 g zachte kruidenkaas (bijvoorbeeld met bieslook of knoflook)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze
- Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af in een vergiet en zet apart.
- Verhit intussen de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1-2 minuten tot hij geurig is, maar niet bruin.
- Voeg de verse spinazie toe aan de pan en bak deze ongeveer 3-4 minuten tot de spinazie geslonken is.
- Zet het vuur laag en voeg de kruidenkaas toe. Roer goed door tot de kaas gesmolten en goed gemengd is met de spinazie.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de pasta warm en garneer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450 kcal
- Eiwitten: 15 g
- Koolhydraten: 60 g
- Vetten: 15 g
Variatietips
- Voeg voor extra smaak een eetlepel pesto toe tijdens het mengen van de pasta.
- Je kunt ook andere groenten zoals cherrytomaten of courgette toevoegen voor meer variatie.
- Maak je eigen kruidenkaas door roomkaas te mengen met verse kruiden zoals basilicum en peterselie.