Snelle Pasta met Tonijn en Groenten

Omschrijving
Deze snelle pasta met tonijn en groenten is een voedzame optie die binnen 25 minuten op tafel staat. Het gerecht combineert de smaakvolle combinatie van uitgelekte tonijn, sappige cherrytomaten en zoute olijven, wat zorgt voor een heerlijke doordeweekse maaltijd. Met een scheutje olijfolie en vers citroensap wordt deze pasta extra smaakvol. Perfect voor drukke avonden wanneer je toch wilt genieten van een gezonde maaltijd!
Bereidingstijd
Totale tijd: 25 minuten
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Vergiet
- Koekenpan
- Houten lepel
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g pasta (bijv. spaghetti of penne)
- 2 blikken tonijn op water (à 150 g)
- 250 g cherrytomaten, gehalveerd
- 100 g zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
- 3 eetlepels olijfolie
- Sap van 1 citroen
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicum of peterselie voor garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- Kook de pasta in een grote pan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente.
- Giet de pasta af in een vergiet en laat het even uitlekken.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gehalveerde cherrytomaten en olijven toe aan de pan en bak ze ongeveer 3-4 minuten totdat ze beginnen te verwarmen.
- Voeg de uitgelekte tonijn toe en meng goed door met de groenten.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Meng alles nogmaals goed door.
- Serveer direct, eventueel gegarneerd met verse basilicum of peterselie.
Voedingswaarden
Per portie:
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 25 g
- Vet: 15 g
- Koolhydraten: 60 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals courgette of paprika voor meer variatie.
- Vervang de tonijn door zalm of kip voor een andere smaak.
- Experimenteer met verschillende soorten pesto of currypasta voor een unieke twist.