Snelle Pasta met Wortelen en Spinazie

Omschrijving
Deze snelle pasta met wortelen en spinazie is een gezonde en kleurrijke maaltijd voor doordeweeks. Vol met vitamines en vezels, en binnen 25 minuten op tafel. Kook de pasta al dente en voeg de gestoofde wortelen en spinazie toe. Breng op smaak met knoflook, olijfolie, en een snufje peper en zout. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.
Bereidingstijd
25 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Grote koekenpan
- Houten lepel
- Vergiet
- Rasp voor kaas
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 3 middelgrote wortelen, in dunne plakjes
- 200 g verse spinazie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de pasta: Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking al dente. Giet af in een vergiet en zet apart.
- Bereid de groenten: Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurig is.
- Voeg de wortelen toe: Doe de plakjes wortel in de pan en bak ze 5-7 minuten, of tot ze zacht beginnen te worden.
- Voeg de spinazie toe: Voeg de spinazie toe aan de pan en roer alles goed door. Laat de spinazie slinken, dit duurt ongeveer 2 minuten.
- Meng de pasta: Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met groenten. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer: Verdeel de pasta over borden en strooi de geraspte Parmezaanse kaas erover.
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 450 kcal, 15 g eiwit, 60 g koolhydraten, 15 g vet.
Variatietips
- Voeg een eetlepel pesto toe voor extra smaak.
- Voeg gekookte kip of garnalen toe voor extra eiwitten.
- Gebruik andere groenten zoals courgette of paprika.
- Maak je eigen kruidenmix met gedroogde oregano en basilicum voor extra smaak.