Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Quinoasalade met Groenten en Kip

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Quinoasalade met Groenten en Kip

Omschrijving

Deze frisse quinoasalade is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd. Met malse kipfilet, kleurrijke groenten zoals paprika, komkommer en cherrytomaten, en een lichte dressing van citroen en olijfolie, is dit gerecht zowel gezond als vullend. Het is snel te bereiden en ideaal voor vier personen. Serveer met een beetje feta voor extra smaak.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Mengkom
  • Lepel
  • Bord om te serveren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g quinoa
  • 400 ml water
  • 2 kipfilets (ongeveer 300 g)
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 50 g feta, verkruimeld
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel pesto (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa: Breng het water aan de kook in een pan. Voeg de quinoa toe, zet het vuur laag, dek de pan af en laat het 15 minuten koken tot het water is opgenomen. Haal van het vuur en laat 5 minuten staan.
  2. Kook de kip: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe. Kruid de kipfilets met zout en peper. Bak de kipfilets 6-7 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze even rusten en snijd ze daarna in blokjes.
  3. Bereid de groenten: Snijd de paprika, komkommer en cherrytomaten zoals aangegeven.
  4. Meng het geheel: Meng in een grote kom de gekookte quinoa, kip, paprika, komkommer en cherrytomaten. Voeg de olijfolie, citroensap en eventueel pesto toe. Meng goed door elkaar.
  5. Serveer: Verdeel de salade over borden en verkruimel de feta erover.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 45 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals wortelen of spinazie voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Vervang de feta door geitenkaas voor een andere smaak.
  • Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie te mengen in een keukenmachine.
  • Voeg wat geroosterde noten toe voor extra crunch.