Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Risotto met Groenten

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Risotto met Groenten

Omschrijving

Deze snelle risotto met seizoensgroenten is romig en vol van smaak. Met arboriorijst en groentebouillon tover je binnen een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel. Voeg op het einde verse groenten zoals spinazie, courgette en erwtjes toe voor een extra crunch en kleur. Serveer het gerecht met een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas voor een hartige afwerking. Perfect voor een doordeweekse avond!

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Maatbeker
  • Rasp (voor de kaas)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g arboriorijst
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 g verse spinazie
  • 1 courgette, in blokjes
  • 150 g erwtjes (diepvries of vers)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 ml witte wijn (optioneel)
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: 1 eetlepel pesto of currypasta voor extra smaak

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze glazig zijn, ongeveer 3 minuten.
  2. Voeg de arboriorijst toe en roer goed door zodat de rijst glazig wordt, ongeveer 2 minuten.
  3. Giet de witte wijn (indien gebruikt) erbij en laat het al roerend verdampen.
  4. Voeg geleidelijk de groentebouillon toe, een soeplepel per keer, en blijf roeren totdat de vloeistof is opgenomen voordat je meer toevoegt. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  5. Voeg de courgette en erwtjes toe en kook nog eens 5 minuten, of totdat de rijst al dente is en de groenten gaar zijn.
  6. Roer de spinazie erdoor tot deze geslonken is, voeg de pesto of currypasta toe en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de risotto in borden en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 12 g eiwit, 70 g koolhydraten, 15 g vet.

Variatietips

  • Voeg andere seizoensgroenten toe zoals paprika, champignons of broccoli.
  • Voor extra smaak kun je zelf pesto of currypasta maken met basilicum en noten of met diverse kruiden en specerijen.
  • Voor een romigere risotto kun je een klontje boter aan het einde toevoegen.

Gerelateerde recepten