Snelle Rundvlees Roerbak met Groenten

Omschrijving
Deze snelle roerbak met mager rundvlees en verschillende soorten groenten is perfect voor een doordeweekse maaltijd. Het is een eenvoudige en snelle manier om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Het vlees wordt in een hete pan gebakken en samen met broccoli, wortelen en paprika geroerbakt. Op smaak gebracht met sojasaus, is dit gerecht een smaakvolle en kleurrijke maaltijd die leuk is voor het hele gezin. Serveer het met rijst of noedels voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan of wok
- Houten lepel of spatel
- Kookpan voor rijst of noedels
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram mager rundvlees (bijvoorbeeld biefstuk of roerbakvlees)
- 200 gram broccoli, in kleine roosjes
- 200 gram wortelen, in dunne plakjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 250 gram rijst of noedels
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de rijst of noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Snijd het rundvlees in dunne reepjes en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur.
- Voeg het rundvlees toe en bak het 2-3 minuten tot het bruin en gaar is. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
- Voeg in dezelfde pan de knoflook, broccoli, wortelen en paprika toe. Roerbak de groenten 5-7 minuten tot ze knapperig en gaar zijn.
- Doe het rundvlees terug in de pan en voeg de sojasaus toe. Roer goed door en verwarm nog 1-2 minuten.
- Serveer de roerbak met de gekookte rijst of noedels.
Voedingswaarden
Per portie (op basis van 4 porties):
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 15 g
- Koolhydraten: 50 g
Variatietips
- Vervang het rundvlees door kip of tofu voor een alternatieve eiwitbron.
- Voeg extra groenten toe zoals courgette of taugé voor meer variatie.
- Maak je eigen sojasaus door sojasaus te mengen met een beetje honing en sesamolie voor extra smaak.
- Experimenteer met verschillende currypasta’s of pesto om een andere smaakdimensie aan het gerecht toe te voegen.