Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Rundvleesroerbak met Groenten

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Rundvleesroerbak

Omschrijving

Deze snelle rundvleesroerbak is een ideale doordeweekse maaltijd vol smaak en kleur. Malse stukjes rundvlees worden snel gebakken met een mix van paprika, broccoli en wortel, op smaak gebracht met sojasaus en sesamolie. Serveer het gerecht met rijst of noedels voor een complete maaltijd. Dit gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar ook erg lekker en gezond, waardoor het perfect is voor een drukke werkweek. Met slechts een paar ingrediënten tover je in een handomdraai een smaakvolle maaltijd op tafel.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 20 minuten

Benodigdheden

  • Wok of grote koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel of spatel
  • Kookpan voor de rijst of noedels

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g rundvlees (bijvoorbeeld biefstuk of rosbief), in dunne reepjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 200 g broccoli, in kleine roosjes
  • 2 wortels, in dunne plakjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • 250 g rijst of noedels (voor serveren)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst of noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.
  2. Verhit de plantaardige olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur.
  3. Voeg het rundvlees toe en bak het 3-4 minuten tot het mooi bruin is. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
  4. Voeg in dezelfde pan de knoflook, paprika's, broccoli en wortels toe. Roerbak de groenten gedurende 5-7 minuten totdat ze zacht zijn, maar nog steeds knapperig.
  5. Voeg het gebakken rundvlees terug in de pan en giet de sojasaus en sesamolie erover. Roer alles goed door en verwarm nog een paar minuten.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de rundvleesroerbak met de gekookte rijst of noedels.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 400 kcal
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 18 g
  • Koolhydraten: 35 g
  • Vezels: 5 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals champignons, courgette of taugé voor meer variatie.
  • Gebruik in plaats van sojasaus teriyaki-saus voor een zoetere smaak.
  • Maak je eigen teriyaki-saus met sojasaus, honing, gember en knoflook voor een huisgemaakt alternatief.
  • Vervang het rundvlees door kip of tofu voor een andere eiwitbron.

Gerelateerde recepten