Snelle Stamppot met Bloemkool en Wortel

Omschrijving
Deze snelle stamppot van bloemkool en wortel is een gezonde en smaakvolle keuze voor een doordeweekse avond. Het is eenvoudig te maken en vol van voedingsstoffen. Het combineren van de zoete smaak van wortel met de milde smaak van bloemkool resulteert in een heerlijke en romige stamppot. Serveer met een beetje kalkoenfilet voor een complete maaltijd die zowel vullend als voedzaam is. Perfect voor drukke avonden wanneer je snel een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten!
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Aardappelstamper
- Snijplank
- Mes
- Koekenpan
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 bloemkool (ongeveer 800 g)
- 500 g wortelen
- 600 g kruimige aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 ml melk
- 200 g kalkoenfilet
- 1 eetlepel currypasta (of naar smaak)
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Snijd de wortelen in plakjes en verdeel de bloemkool in roosjes.
- Kook de aardappelen in een grote pan met gezouten water gedurende 10 minuten.
- Voeg na 10 minuten de bloemkoolroosjes en wortelplakjes toe aan de pan en kook nog eens 10 minuten, of totdat alles gaar is.
- Giet de groenten en aardappelen af en voeg de melk, olijfolie, currypasta, peper en zout toe. Stamp alles tot een romige puree.
- Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kalkoenfilet in olijfolie tot deze mooi goudbruin en gaar is, ongeveer 5-7 minuten.
- Serveer de stamppot met de gebakken kalkoenfilet ernaast.
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 450 kcal, 15 g eiwit, 20 g vet, 50 g koolhydraten.
Variatietips
- Voeg wat geraspte kaas toe aan de stamppot voor extra smaak.
- Gebruik pesto in plaats van currypasta voor een andere twist.
- Voor een zelfgemaakte currypasta, combineer 1 eetlepel currykruiden met een beetje olie, knoflook en gember in een blender tot een pasta.