Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Tjap Tjoy met Kip en Ananas

4.7
Klik om te beoordelen

Snelle Tjap Tjoy met Kip en Ananas

Omschrijving

Deze unieke Tjap Tjoy met kip en ananas biedt een zoete twist aan het traditionele gerecht. Malse kipfilet en ananasstukjes worden gecombineerd met kleurrijke groenten zoals paprika en broccoli, en op smaak gebracht met sojasaus. Een snelle en verrassende maaltijd voor het gezin! Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond, omdat het snel te bereiden is en iedereen zal genieten van de combinatie van smaken en texturen.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 10 minuten

Benodigdheden

  • Wok of grote koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel of spatula
  • Maatbeker

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 200 g ananasstukjes (vers of uit blik, goed uitgelekt)
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 200 g broccoli, in kleine roosjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels olie (zonnebloem of arachide)
  • 1 eetlepel maizena (optioneel, voor het indikken van de saus)
  • 150 ml kippenbouillon (of water)

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze kort tot hij goudbruin is.
  2. Voeg de kipfilet blokjes toe en bak deze in ongeveer 5-7 minuten gaar en goudbruin.
  3. Voeg de paprika en broccoli toe aan de pan en roerbak alles nog 4-5 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
  4. Voeg de ananasstukjes toe en roer goed door.
  5. Meng de sojasaus met de kippenbouillon en, indien gewenst, de maizena. Giet dit mengsel over de kip en groenten in de pan.
  6. Laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen tot de saus iets indikt.
  7. Serveer de Tjap Tjoy direct met rijst of noedels.

Voedingswaarden

  • Calorieën per portie: 350
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 12 g
  • Koolhydraten: 25 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals wortelen, peultjes of champignons voor meer variatie.
  • Experimenteer met andere soorten vlees zoals varkensvlees of garnalen.
  • Voor een zelfgemaakte smaakversterker, maak je eigen currypasta of pesto en voeg deze toe aan het gerecht voor een unieke twist.

Gerelateerde recepten