Snelle Tomatenpasta met Spinazie en Kip

Omschrijving
Deze snelle tomatenpasta met spinazie en kip is een smaakvol doordeweeks gerecht dat in slechts 30 minuten op tafel staat. De combinatie van sappige kipfilet, verse spinazie en een romige tomatensaus zorgt voor een gezonde en voedzame maaltijd. Serveer het met een snufje Parmezaanse kaas voor extra smaak! Perfect voor drukke avonden wanneer je toch iets lekkers op tafel wilt zetten.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Kookpan voor de pasta
- Koekenpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 200 gram verse spinazie
- 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
- 200 ml kookroom
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden (of 2 eetlepels pesto of currypasta)
- Zout en peper naar smaak
- Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime pan met gezouten water. Giet af en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak nog een minuut mee.
- Voeg de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden (of pesto/currypasta) toe aan de pan. Roer goed door en laat het geheel 5 minuten sudderen.
- Voeg de kookroom en de spinazie toe aan de saus en laat deze slinken. Roer alles goed door en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de gekookte pasta door de saus en zorg ervoor dat de pasta goed bedekt is met de saus.
- Serveer de pasta in borden en garneer met geraspte Parmezaanse kaas indien gewenst.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 550
- Eiwitten: 36 g
- Koolhydraten: 60 g
- Vetten: 20 g
Variatietips
- Vervang kipfilet door kalkoen of een plantaardig alternatief voor een vegetarische optie.
- Voeg extra groenten toe zoals courgette of paprika voor meer variatie.
- Maak je eigen pesto met basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie voor een frisse twist!