Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Tomatensoep met Groenten en Basilicum

3.8
Klik om te beoordelen

Snelle Tomatensoep met Groenten en Basilicum

Omschrijving

Deze heerlijke tomatensoep is snel te bereiden en zit boordevol verse groenten. Met een combinatie van sappige tomaten, zoete wortelen, knapperige selderij en een vleugje basilicum, biedt deze soep een gezonde maaltijd voor vier personen. Perfect voor een doordeweekse avond, deze soep kan in minder dan 30 minuten op tafel staan. Serveer met een stuk knapperig brood voor een complete maaltijd die zowel verwarmend als voedzaam is. Ideaal voor een snelle lunch of een lichte avondmaaltijd!

Bereidingstijd

Totale tijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Staafmixer of blender
  • Lepel voor roeren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortelen, in blokjes
  • 2 stengels selderij, in blokjes
  • 800 gram gepelde tomaten (uit blik)
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 theelepel suiker (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak
  • Handvol verse basilicum, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui toe en bak deze 3-4 minuten tot hij glazig is.
  2. Voeg de knoflook, wortelen en selderij toe en bak nog eens 5 minuten, tot de groenten beginnen te garen.
  3. Voeg de gepelde tomaten, groentebouillon, tomatenpuree en pesto toe. Roer goed door en breng de soep aan de kook.
  4. Laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken totdat de groenten zacht zijn.
  5. Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren. Voeg zout, peper en eventueel suiker toe naar smaak.
  6. Roer de fijngehakte basilicum door de soep net voordat je deze serveert.
  7. Serveer de soep warm met knapperig brood.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 180 kcal
  • Eiwitten: 4 g
  • Vetten: 5 g
  • Koolhydraten: 30 g
  • Vezels: 5 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe, zoals courgette of paprika, voor meer variatie.
  • Voor een pittigere soep, voeg een theelepel currypasta toe in plaats van pesto.
  • Maak je eigen pesto door verse basilicum, pijnboompitten, knoflook, olijfolie en Parmezaanse kaas te mengen in een keukenmachine.
  • Deze soep kan ook goed ingevroren worden voor later gebruik!

Gerelateerde recepten