Snelle Vegetarische Bowl met Quinoa

Omschrijving
Deze snelle vegetarische bowl met quinoa is perfect voor een gezonde maaltijd. Gekookte quinoa wordt gecombineerd met romige avocado, zoete cherrytomaten, knapperige komkommer en een frisse citroendressing. Dit kleurrijke gerecht is niet alleen voedzaam, maar ook heerlijk verfrissend en kan in slechts 25 minuten worden bereid. Ideaal voor drukke doordeweekse avonden wanneer je snel iets gezonds op tafel wilt zetten.
Bereidingstijd
25 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Kom
- Snijplank
- Mes
- Garde of vork voor de dressing
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 g quinoa
- 1 avocado
- 250 g cherrytomaten
- 1 komkommer
- 1 citroen (sap en rasp)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel honing of agavesiroop (optioneel)
- 1 theelepel curry pasta of pesto (optioneel, voor extra smaak)
- Zout en peper naar smaak
- Verse kruiden (zoals peterselie of koriander, voor garnering)
Bereidingswijze
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de quinoa af onder koud water voordat je het kookt.
- Terwijl de quinoa kookt, snijd je de avocado in blokjes, de cherrytomaten doormidden en de komkommer in plakjes.
- Maak de dressing door het sap van de citroen te mengen met de olijfolie, honing (indien gebruikt), curry pasta of pesto, en breng op smaak met zout en peper.
- Zodra de quinoa gaar is, laat je deze afkoelen en meng je het met de avocado, cherrytomaten en komkommer in een grote kom.
- Voeg de dressing toe aan de quinoa-salade en meng alles goed door elkaar.
- Serveer de bowl in vier kommen en garneer met verse kruiden.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 350
- Eiwitten: 10 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 35 g
- Vezels: 8 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals paprika, wortel of spinazie voor een nog kleurrijkere bowl.
- Vervang de quinoa door bulgur of couscous voor variatie.
- Maak je eigen currypasta of pesto door verse kruiden, noten, olie en specerijen te mixen in een blender. Dit geeft een persoonlijke twist aan je gerecht!