Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Vegetarische Pasta met Pesto en Tomaat

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Vegetarische Pasta met Pesto en Tomaat

Omschrijving

Deze snelle vegetarische pasta is een feest voor de smaakpapillen. Met al dente pasta, frisse cherrytomaten, en een romige pesto, heb je in slechts 20 minuten een heerlijk gerecht op tafel staan. Voeg wat rucola toe voor extra smaak en kleur! Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd voor het hele gezin.

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Vergiet
  • Grote koekenpan
  • Houten lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g spaghetti of penne
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 150 g pesto (bijvoorbeeld groene pesto)
  • 100 g rucola
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking tot al dente.
  2. Terwijl de pasta kookt, verhit je de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe aan de pan en bak ze ongeveer 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de koekenpan met de cherrytomaten. Meng goed door elkaar.
  5. Voeg de pesto toe en roer alles goed door tot de pasta gelijkmatig bedekt is.
  6. Voeg de rucola toe en meng nogmaals tot deze geslonken is.
  7. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct op borden en garneer eventueel met Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450 kcal
  • Eiwitten: 12 g
  • Koolhydraten: 60 g
  • Vetten: 20 g

Variatietips

  • Voor een extra smaakdimensie kun je zelf pesto maken met basilicum, pijnboompitten, en olijfolie.
  • Voeg gegrilde courgette of paprika toe voor extra groenten en kleur.
  • Serveer met pijnboompitten voor een extra crunch.

Gerelateerde recepten