Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Vegetarische Pasta Salade

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Vegetarische Pasta Salade

Omschrijving

Deze snelle vegetarische pasta salade is perfect voor een doordeweekse avond. Met penne pasta, cherrytomaten, komkommer, olijven en een frisse dressing van olijfolie en citroen, is het een smakelijk en kleurrijk gerecht. Serveer het met een handje rucola en wat Parmezaanse kaas voor extra smaak. Ideaal voor vier personen en binnen een half uur op tafel!

Bereidingstijd

Totale bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Vergiet
  • Mengkom
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram penne pasta
  • 250 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 150 gram groene olijven, gehalveerd
  • 100 ml olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 gram rucola
  • 50 gram Parmezaanse kaas, in schilfers (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de penne pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet de pasta af en laat deze afkoelen in een vergiet.
  2. Terwijl de pasta kookt, snijd je de cherrytomaten, komkommer en olijven in de juiste grootte en doe deze in een grote mengkom.
  3. Voeg de afgekoelde pasta toe aan de mengkom met groenten.
  4. Maak de dressing door de olijfolie, het citroensap, zout en peper in een klein kommetje te mengen. Giet de dressing over de pasta en groenten.
  5. Meng alles goed door elkaar zodat de dressing zich gelijkmatig verspreidt.
  6. Serveer de salade op borden, garneer met rucola en bestrooi met Parmezaanse kaas, indien gewenst.

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 350 kcal, 10g eiwit, 15g vet, 45g koolhydraten.

Variatietips

  • Voeg gegrilde groenten zoals paprika of courgette toe voor extra smaak en textuur.
  • Gebruik pesto in plaats van olijfolie en citroen voor een andere smaakdimensie.
  • Voor een extra crunch kun je geroosterde pijnboompitten of walnoten toevoegen.
  • Maak je eigen dressing door een combinatie van olijfolie, balsamicoazijn en Dijonmosterd te gebruiken.

Gerelateerde recepten