Snelle Vegetarische Ratatouille

Omschrijving
Deze kleurrijke en gezonde vegetarische ratatouille is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd. Met courgette, aubergine en paprika is dit gerecht niet alleen vol van smaak, maar ook eenvoudig en snel te bereiden. Serveer het met een stuk rustiek brood of een portie rijst voor een complete, voedzame maaltijd.
Bereidingstijd
Totaal: 30 minuten
- Bereiding: 10 minuten
- Koken: 20 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
- Serveerschaal
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 grote courgette, in blokjes gesneden
- 1 aubergine, in blokjes gesneden
- 2 rode paprika's, in blokjes gesneden
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 g tomatenblokjes (uit blik)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels currypasta (of 1 eetlepel pesto)
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicum voor garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze gedurende 3 minuten tot deze glazig is.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Doe de courgette, aubergine en paprika in de pan. Bak de groenten 5-7 minuten, tot ze beginnen te garen.
- Roer de tomatenblokjes en currypasta (of pesto) door de groenten. Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de ratatouille ongeveer 15 minuten sudderen op laag vuur, tot de groenten zacht zijn en de smaken goed zijn gemengd.
- Serveer de ratatouille warm, gegarneerd met verse basilicum indien gewenst.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 180
- Eiwit: 4 g
- Vet: 8 g
- Koolhydraten: 25 g
- Vezels: 6 g
Variatietips
- Voeg andere groenten toe zoals courgette of champignons voor extra variatie.
- Maak je eigen currypasta of pesto voor een nog rijkere smaak. Dit kan eenvoudig met een blender en een paar verse ingrediënten.
- Serveer met quinoa of volkoren rijst voor een gezondere optie.