Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Vegetarische Wraps

4.7
Klik om te beoordelen

Snelle Vegetarische Wraps

Omschrijving

Deze snelle vegetarische wraps zijn perfect voor een doordeweekse maaltijd. Vul ze met gegrilde groenten, hummus en feta voor een smaakvolle en gezonde optie. Serveer met een frisse salade voor extra kleur en crunch. Ideaal voor een snelle en voedzame avondmaaltijd!

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten

Benodigdheden

  • Grillpan of gewone koekenpan
  • Snijplank en mes
  • Mengkom
  • Serveerschalen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 grote volkoren wraps
  • 1 courgette, in dunne plakken
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 200 g champignons, in plakjes
  • 200 g hummus
  • 150 g feta, verkruimeld
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Rucola of gemengde sla voor erbij

Bereidingswijze

  1. Grillen van de groenten: Verhit de olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Voeg de courgette, paprika's en champignons toe. Bestrooi met zout en peper. Grill de groenten gedurende ongeveer 10-12 minuten, of totdat ze zacht en lichtbruin zijn.
  2. Bereid de wraps: Leg elke volkoren wrap op een bord. Bestrijk de wraps met een royale laag hummus.
  3. Vullen: Verdeel de gegrilde groenten gelijkmatig over de wraps. Strooi de verkruimelde feta erover.
  4. Oprollen: Rol de wraps stevig op, begin aan de kant waar de vulling ligt. Snijd de wraps doormidden indien gewenst.
  5. Serveren: Serveer de wraps met een frisse salade van rucola of gemengde sla aan de zijkant.

Voedingswaarden

  • Calorieën: 350 per portie
  • Eiwitten: 12 g
  • Vetten: 18 g
  • Koolhydraten: 40 g

Variatietips

  • Voeg extra smaak toe met een lepel currypasta of pesto in de hummus.
  • Maak je eigen hummus door kikkererwten, tahin, citroensap en knoflook in een blender te mengen.
  • Vervang de feta door geitenkaas voor een andere smaakdimensie.
  • Voeg extra groenten toe, zoals spinazie of avocado, voor meer variatie.

Gerelateerde recepten