Snelle Wortel en Groenten Pasta

Omschrijving
Deze snelle wortel en groenten pasta is een voedzame en smaakvolle maaltijd die je in een handomdraai bereidt. Met verse wortelen, courgette, paprika en een romige saus van roomkaas en kruiden, is dit gerecht perfect voor een doordeweekse avond. Serveer het met een snufje Parmezaanse kaas voor extra smaak. Dit gerecht is niet alleen snel te maken, maar ook heel gezond en kleurig op je bord. Ideaal voor drukke gezinnen die toch willen genieten van een heerlijke maaltijd!
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Snijplank
- Koksmes
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram spaghetti of andere pasta
- 2 grote wortelen, julienne gesneden
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 200 gram roomkaas
- 100 ml kookroom
- 1 eetlepel groene currypasta (of naar smaak)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt (voor garnering)
Bereidingswijze
- Kook de spaghetti in een grote pan met ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de wortelen, courgette en paprika toe en bak ze 5-7 minuten, tot ze zacht zijn.
- Voeg de roomkaas, kookroom en groene currypasta toe aan de groenten in de pan. Roer goed door tot de saus romig is en verwarm het geheel nog 2 minuten.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de pasta warm, gegarneerd met geraspte Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 15g
- Vetten: 20g
- Koolhydraten: 55g
- Vezels: 4g
Variatietips
- Vervang de groene currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
- Voeg extra groenten toe zoals spinazie of broccoli voor nog meer voedingsstoffen.
- Maak je eigen kruidenmix door bijvoorbeeld verse basilicum en knoflook te gebruiken, als je geen kant-en-klare mix wilt gebruiken.