Spaghetti Bolognese met Italiaanse Kruiden

Omschrijving
Geniet van deze heerlijke Spaghetti Bolognese met een mix van Italiaanse kruiden. Deze variant combineert mager rundergehakt met een rijke tomatensaus, ui, knoflook en een variëteit aan kruiden zoals oregano, basilicum en tijm. Dit gerecht is eenvoudig te maken en zit boordevol smaak, perfect voor een doordeweekse avond. Serveer met een stuk knapperig brood voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Koksmes
- Snijplank
- Pastakoker
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g spaghetti
- 400 g rundergehakt
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 g tomatenblokjes (uit blik)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden (of naar smaak)
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Versgeraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
- Knapperig brood om te serveren
Bereidingswijze
- Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet opzij.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui toe en bak deze totdat hij glazig is (ongeveer 3-4 minuten).
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee, tot het aromatisch is.
- Voeg het rundergehakt toe en bak totdat het goed bruin is (ongeveer 5-7 minuten).
- Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe aan de pan. Roer goed door en voeg de Italiaanse kruiden, zout en peper toe. Laat het geheel 10 minuten sudderen op laag vuur.
- Meng de gekookte spaghetti door de saus en verwarm nog 2 minuten.
- Serveer de spaghetti bolognese op borden, bestrooid met versgeraspte Parmezaanse kaas en met een stuk knapperig brood aan de zijkant.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 550
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 65 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals paprika, courgette of wortel voor extra smaak en voedingsstoffen.
- Je kunt ook een zelfgemaakte kruidenmix maken door verse basilicum, oregano en tijm te mengen met een beetje olijfolie en knoflook. Dit geeft een frisse smaak aan je saus.
- Voor een pittige variant kun je wat chilivlokken toevoegen aan de saus.