Menu MaestroMenu Maestro

Spaghetti Pompoen met Tonijn en Kappertjes

4.0
Klik om te beoordelen

Spaghetti Pompoen met Tonijn en Kappertjes

Omschrijving

Deze Spaghetti Pompoen met Tonijn en Kappertjes is een verrassende en smaakvolle combinatie die perfect is voor een lichte doordeweekse maaltijd. De spaghetti pompoen, met zijn noedelige structuur, vormt een ideaal alternatief voor traditionele pasta. Door de tonijn en kappertjes toe te voegen, krijgt dit gerecht een heerlijke umami-smaak. Serveer met een schijfje citroen voor een frisse toets. Dit gerecht is niet alleen snel en eenvoudig te bereiden, maar ook vol eiwitten en zeer voedzaam.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Ovenschaal
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote spaghetti pompoen
  • 2 blikjes tonijn op water (à 150 g)
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen (sap en rasp)
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de spaghetti pompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaden. Leg de helften met de snijkant naar beneden in een ovenschaal en voeg een beetje water toe.
  3. Rooster de pompoen in de oven gedurende 20 minuten, of totdat het vruchtvlees zacht is.
  4. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut totdat hij geurig is.
  5. Voeg de tonijn (uitgelekt) en kappertjes toe aan de pan. Meng goed en verwarm voor 2-3 minuten.
  6. Haal de pompoen uit de oven en draai de helften om. Gebruik een vork om het vruchtvlees los te maken, zodat het op spaghetti lijkt.
  7. Voeg de pompoen toe aan de pan met tonijn en kappertjes. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met citroensap, citroenrasp, peper en zout.
  8. Serveer het gerecht warm, garneer eventueel met verse peterselie en een schijfje citroen.

Voedingswaarden

Per portie: 320 kcal, 14 g eiwit, 14 g vet, 28 g koolhydraten.

Variatietips

  • Vervang de tonijn door gekookte kip voor een andere eiwitbron.
  • Voeg extra groenten toe zoals spinazie of cherrytomaten voor meer smaak en kleur.
  • Maak je eigen pesto of currypasta voor een unieke twist. Een eenvoudig recept voor pesto is: mix basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in een blender tot een gladde pasta.
  • Voor een extra romige textuur, voeg een scheutje room of een plantaardige variant toe tijdens het mengen.