Menu MaestroMenu Maestro

Stamppot Andijvie met Gehaktballen

4.1
Klik om te beoordelen

Stamppot Andijvie met Gehaktballen

Omschrijving

Deze klassieke stamppot met andijvie is een gezonde, voedzame maaltijd. De andijvie wordt gemengd met romige aardappelpuree en geserveerd met malse gehaktballen. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond en brengt de smaken van Nederland op je bord. Het is eenvoudig te bereiden en kan in een korte tijd worden gemaakt, waardoor het een uitstekende keuze is voor drukke gezinnen. Geniet van de combinatie van de zachte aardappelen en de knapperige andijvie, samen met de hartige gehaktballen.

Bereidingstijd

  • Totale tijd: 45 minuten
    • Bereiding: 15 minuten
    • Koken: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Aardappelstamper
  • Koekenpan
  • Lepel voor het draaien van de gehaktballen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 g kruimige aardappelen
  • 400 g andijvie, gewassen en fijn gesneden
  • 300 g rundergehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel currypasta (of naar smaak)
  • 50 ml melk
  • 30 g boter
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een grote pan met gezouten water gedurende ongeveer 20 minuten, of tot ze zacht zijn.
  2. Terwijl de aardappelen koken, meng je in een kom het rundergehakt, de fijngesnipperde ui, de geperste knoflook, het ei, paneermeel, currypasta, zout en peper. Vorm hier vier gehaktballen van.
  3. Verhit een koekenpan met een beetje olie op middelhoog vuur en bak de gehaktballen rondom goudbruin en gaar, ongeveer 10-15 minuten.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk en boter tot een romige puree. Voeg de fijngesneden andijvie toe en meng goed door de puree. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de stamppot met de gehaktballen ernaast of bovenop.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 610 kcal
  • Eiwitten: 35 g
  • Vetten: 25 g
  • Koolhydraten: 55 g

Variatietips

  • Voeg wat geraspte kaas toe aan de stamppot voor extra smaak.
  • Gebruik in plaats van gehaktballen gekruide kip of vegetarische balletjes.
  • Maak je eigen kruidenmix door verse kruiden zoals peterselie, bieslook of tijm toe te voegen aan de aardappelpuree. Dit geeft een extra dimensie aan het gerecht.