Menu MaestroMenu Maestro

Tjap Tjoy met Garnalen

4.0
Klik om te beoordelen

Tjap Tjoy met Garnalen

Omschrijving

Tjap Tjoy met garnalen is een smaakvolle en voedzame roerbakschotel. Dit gerecht is ideaal voor een doordeweekse avond wanneer je snel een gezonde maaltijd wilt bereiden. De combinatie van garnalen, broccoli, peultjes en paprika zorgt voor een kleurrijk gerecht dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook in een mum van tijd op tafel staat. Serveer het met rijst of noedels voor een complete maaltijd.

Bereidingstijd

Totale bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Wok of grote koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel of spatel
  • Kom voor de saus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram garnalen (gepeld en schoongemaakt)
  • 200 gram broccoli (in kleine roosjes)
  • 150 gram peultjes
  • 1 rode paprika (in reepjes)
  • 1 gele paprika (in reepjes)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld rode of gele)
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 250 gram rijst of noedels (voor erbij)

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst of noedels volgens de instructies op de verpakking en zet apart.
  2. Verhit de zonnebloemolie in de wok op middelhoog vuur.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak dit 1 minuut totdat het geurig is.
  4. Voeg de garnalen toe en bak ze 2-3 minuten tot ze roze en gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet apart.
  5. Voeg nu de broccoli, peultjes en paprika toe aan de wok en roerbak dit 4-5 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
  6. Voeg de currypasta en sojasaus toe aan de groenten en meng goed door.
  7. Doe de garnalen terug in de pan en roer alles door elkaar. Bak nog 1-2 minuten zodat alles goed warm is.
  8. Serveer de Tjap Tjoy met garnalen met de gekookte rijst of noedels.

Voedingswaarden

Per portie: 350 kcal, 15g vet, 30g koolhydraten, 25g eiwit.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals wortels of champignons voor meer variatie.
  • Voor een pittigere versie kun je wat chilivlokken toevoegen.
  • Maak je eigen currypasta door een combinatie van knoflook, gember, komijn, koriander en kurkuma te mengen met een beetje olie. Dit geeft een unieke smaak aan je gerecht!

Gerelateerde recepten