Menu MaestroMenu Maestro

Romige Tortellini Boscaiola met Spekjes en Champignons

4.0
Klik om te beoordelen

Tortellini Boscaiola

Omschrijving

Deze Tortellini Boscaiola is een heerlijke pastagerecht met een combinatie van romige champignons, spekjes en verse kruiden. Het gerecht is snel te bereiden en perfect voor een doordeweekse avond. Serveer met een frisse salade voor een compleet menu. Geniet van de rijke smaken en de romige textuur die deze pasta biedt. Dit gerecht is eenvoudig te maken en is ideaal voor zowel een gezellige weekavond als een speciale gelegenheid.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Garde
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g tortellini (bij voorkeur met kaasvulling)
  • 200 g spekjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kookroom
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels pesto
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Verse peterselie, ter garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de tortellini in een grote pan met gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spekjes toe en bak ze tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  3. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak deze tot de ui glazig is.
  4. Voeg de champignons toe en bak ze tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de kookroom en pesto toe aan de pan. Roer goed door en laat het geheel een paar minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Voeg de gekookte tortellini toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Verwarm nog een paar minuten.
  7. Serveer de tortellini met geraspte Parmezaanse kaas en garneer met verse peterselie indien gewenst.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 550
  • Eiwitten: 20 g
  • Vetten: 30 g
  • Koolhydraten: 50 g

Variatietips

  • Voor een vegetarische variant, vervang de spekjes door gebakken courgette of aubergine.
  • Je kunt ook zelf pesto maken door basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie en knoflook te mengen in een keukenmachine. Dit geeft een extra frisse smaak aan het gerecht!

Gerelateerde recepten