Menu MaestroMenu Maestro

Vegetarische Tortellini Boscaiola

4.0
Klik om te beoordelen

Vegetarische Tortellini Boscaiola

Omschrijving

Deze vegetarische versie van Tortellini Boscaiola is perfect voor een snelle en gezonde doordeweekse maaltijd. Gemaakt met tortellini gevuld met ricotta en spinazie, samen met champignons, courgette en een romige saus. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en zit boordevol smaak. Serveer met een snufje Parmezaanse kaas en verse peterselie voor een extra smaakdimensie. Ideaal voor een drukke avond zonder in te boeten op smaak.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Vergiet
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g tortellini gevuld met ricotta en spinazie
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 handvol verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurig is.
  3. Voeg de champignons en courgette toe aan de pan. Bak ze gedurende 5-7 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de crème fraîche toe en roer goed door. Laat de saus enkele minuten sudderen.
  5. Voeg de gekookte tortellini toe aan de saus en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de tortellini in borden, bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en verse peterselie.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 520
  • Eiwitten: 18 g
  • Vetten: 24 g
  • Koolhydraten: 55 g

Variatietips

  • Vervang de crème fraîche door plantaardige room voor een veganistische variant.
  • Voeg extra groenten toe, zoals spinazie of paprika, voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie en knoflook in een keukenmachine te mengen. Dit geeft een heerlijke twist aan het gerecht!

Gerelateerde recepten