Menu MaestroMenu Maestro

Tortellini in Kruidige Tomatensaus

3.7
Klik om te beoordelen

Tortellini in Kruidige Tomatensaus

Omschrijving

Deze tortellini in een kruidige tomatensaus is een heerlijke keuze voor een snelle maaltijd. Gekookte tortellini worden gemengd met een pittige tomatensaus en geserveerd met Parmezaanse kaas. Dit gerecht is eenvoudig te maken en vol van smaak, perfect voor een doordeweekse avond. Met een combinatie van kant-en-klare ingrediënten en een paar extra toevoegingen, zet je in een mum van tijd een smakelijk gerecht op tafel.

Bereidingstijd

Totale tijd: 20 minuten

  • Bereidingstijd: 5 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Kookpan voor de tortellini
  • Houten lepel
  • Vergiet
  • Serveerschalen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g tortellini (bij voorkeur met kaasvulling)
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 2 eetlepels currypasta (of naar smaak)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook voor de tortellini. Voeg de tortellini toe en kook volgens de instructies op de verpakking (meestal 3-5 minuten). Giet af in een vergiet en zet apart.
  2. Verhit in een andere pan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze gedurende 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de geperste knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  4. Roer de currypasta door het uienmengsel en bak dit 1 minuut om de smaken vrij te laten komen.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat het geheel 5-7 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Meng de gekookte tortellini door de saus en verwarm alles goed door.
  7. Serveer de tortellini in diepe borden en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel verse basilicum.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 18 g
  • Vetten: 15 g
  • Koolhydraten: 60 g

Variatietips

  • Voor een zelfgemaakte versie van de currypasta kun je een mix maken van gemalen komijn, koriander, kurkuma en chili.
  • Voeg extra groenten toe zoals spinazie of courgette voor meer voedingsstoffen.
  • Vervang de Parmezaanse kaas door een plantaardige variant voor een veganistische optie.

Gerelateerde recepten