Tortellini met Pesto en Groenten

Omschrijving
Deze heerlijke tortellini met pesto en gegrilde groenten is een perfecte doordeweekse maaltijd die snel en eenvoudig te bereiden is. Met zijn rijke smaken en kleurrijke groenten, biedt het gerecht niet alleen een lust voor het oog, maar ook een volwaardige maaltijd. Ideaal voor drukke avonden, dit recept is geschikt voor vier personen en kan in minder dan 30 minuten op tafel staan. Serveer het met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
Totale tijd: 25 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan of grillpan
- Houten lepel
- Zeef
- Serveerschalen
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g tortellini (bij voorkeur gevuld met kaas of spinazie)
- 200 g pesto (groen of rood, naar keuze)
- 1 courgette, in plakken
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 200 g cherrytomaten, gehalveerd
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze
- Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Dit duurt meestal 3-4 minuten. Giet af en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur. Voeg de courgette en paprika toe en grill deze gedurende 5-7 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn. Voeg de cherrytomaten toe en gril nog 2 minuten mee.
- Voeg de gekookte tortellini toe aan de groenten in de pan. Meng de pesto erdoor en verwarm alles samen voor 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de tortellini met pesto en groenten in diepe borden. Garneer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 15 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 55 g
- Vezels: 5 g
Variatietips
- Voeg gegrilde kip of garnalen toe voor extra eiwitten.
- Gebruik andere groenten zoals aubergine, broccoli of spinazie.
- Maak je eigen pesto met basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie voor een frisse smaak.