Menu MaestroMenu Maestro

Tortellini met Spinazie en Feta

4.0
Klik om te beoordelen

Tortellini met Spinazie en Feta

Omschrijving

Deze snel te bereiden tortellini met spinazie en feta is een smaakvolle en gezonde optie voor doordeweeks. De combinatie van romige feta, verse spinazie en al dente tortellini zorgt voor een heerlijk gerecht. Voeg wat cherry tomaten toe voor extra kleur en smaak. Dit gerecht is ideaal voor een drukke avond en staat in minder dan 30 minuten op tafel.

Bereidingstijd

Totale tijd: 25 minuten

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Vergiet
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram tortellini (vers of gedroogd)
  • 200 gram verse spinazie
  • 150 gram feta, verkruimeld
  • 250 gram cherry tomaten, gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: een snufje rode pepervlokken voor extra pit

Bereidingswijze

  1. Breng in een grote pan gezouten water aan de kook en voeg de tortellini toe. Kook de tortellini volgens de instructies op de verpakking tot ze al dente zijn. Dit duurt meestal 3-5 minuten voor verse tortellini en 8-10 minuten voor gedroogde tortellini.
  2. Giet de tortellini af in een vergiet en zet opzij, maar bewaar een kopje van het kookwater.
  3. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehalveerde cherry tomaten toe en bak ze 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de verse spinazie toe aan de pan en roer totdat deze geslonken is. Dit duurt ongeveer 2-4 minuten.
  5. Voeg de gekookte tortellini toe aan de pan, samen met de verkruimelde feta en een scheutje van het bewaarde kookwater om het geheel romiger te maken. Roer alles goed door en breng op smaak met zout, peper en eventueel rode pepervlokken.
  6. Serveer de tortellini direct, eventueel gegarneerd met extra feta en een scheutje olijfolie.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 18g
  • Vetten: 20g
  • Koolhydraten: 50g
  • Vezels: 4g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe, zoals courgette of paprika, voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Vervang de feta door geitenkaas voor een andere smaak.
  • Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie te mengen in een blender. Dit kan een heerlijke twist geven aan het gerecht.

Gerelateerde recepten