Menu MaestroMenu Maestro

Tosti Pesto en Kip

4.7
Klik om te beoordelen

Tosti Pesto en Kip

Omschrijving

Deze tosti is een smaakvolle combinatie van kip, pesto en mozzarella. De romige pesto en gesmolten kaas maken deze tosti tot een waar genot. Het is eenvoudig te bereiden en perfect voor een snelle en gezonde avondmaaltijd. Serveer de tosti met een frisse salade voor een complete maaltijd. Ideaal voor drukke doordeweekse avonden!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Pan of tosti-ijzer
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 300 gram gekookte kipfilet, in plakjes
  • 150 gram pesto (groen of rood, naar keuze)
  • 200 gram mozzarella, in plakken
  • 20 gram boter, om te bakken
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: Zorg ervoor dat de gekookte kipfilet in plakjes is gesneden. Snijd de mozzarella in plakken.
  2. Beleggen: Neem vier sneetjes brood en besmeer één kant van elk sneetje met pesto. Leg op de pesto een laagje kipfilet en daarop de plakken mozzarella. Dek af met de overige sneetjes brood, pesto-kant naar beneden.
  3. Bakken: Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Leg de tosti's in de pan en bak ze 3-4 minuten aan elke kant, of tot het brood goudbruin is en de kaas gesmolten is. Als je een tosti-ijzer gebruikt, bak dan volgens de instructies van het apparaat.
  4. Serveren: Snijd de tosti's doormidden en serveer ze warm met een frisse salade.

Voedingswaarden (per tosti)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 30g
  • Vetten: 25g
  • Koolhydraten: 35g

Variatietips

  • Voeg wat gesneden tomaat of spinazie toe voor extra groenten.
  • Maak je eigen pesto met basilicum, pijnboompitten, olijfolie en Parmezaanse kaas voor een versere smaak.
  • Gebruik verschillende soorten kaas zoals cheddar of geitenkaas voor variatie.

Gerelateerde recepten