Menu MaestroMenu Maestro

Vegetarische Nasi met Tofu

4.0
Klik om te beoordelen

Vegetarische Nasi met Tofu

Omschrijving

Geniet van deze smakelijke vegetarische nasi met knapperige tofu. De combinatie van basmatirijst, gemengde groenten en een pittige saus maakt dit gerecht onweerstaanbaar. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd! Dit gerecht is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar ook snel klaar, zodat je meer tijd hebt om van je maaltijd te genieten. Met de toevoeging van tofu krijg je een heerlijke bron van eiwitten, terwijl de kleurrijke groenten zorgen voor een uitgebalanceerde maaltijd.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Koekenpan
  • Kookpot voor rijst
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g basmatirijst
  • 400 g tofu, in blokjes
  • 200 g gemengde groenten (bijv. wortels, paprika, broccoli)
  • 3 eetlepels olie (bijv. zonnebloemolie)
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels currypasta (bijv. rode of groene curry)
  • 1 eetlepel sesamolie (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 bosuitjes, in ringetjes (voor garnering)

Bereidingswijze

  1. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tofu-blokjes toe en bak deze gedurende 5-7 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal de tofu uit de pan en zet opzij.
  3. In dezelfde pan, voeg de resterende olie toe en de gemengde groenten. Bak de groenten gedurende 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
  4. Voeg de currypasta en sojasaus toe aan de groenten en roer goed door. Laat het geheel nog 2 minuten koken.
  5. Voeg de gekookte rijst en de gebakken tofu toe aan de groenten en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper, en voeg de sesamolie toe als je dat gebruikt.
  6. Serveer de nasi warm, gegarneerd met de ringetjes bosui.

Voedingswaarden

Per portie:

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 18 g
  • Vet: 20 g
  • Koolhydraten: 55 g

Variatietips

  • Voeg extra eiwitten toe zoals kikkererwten of tempeh voor een nog voedzamer gerecht.
  • Gebruik zelfgemaakte currypasta door specerijen zoals kurkuma, komijn en gember te mengen met kokosmelk.
  • Vervang de gemengde groenten door seizoensgebonden groenten zoals spinazie of courgette voor variatie.