Vegetarische Tjap Tjoy met Tofu

Omschrijving
Deze vegetarische versie van Tjap Tjoy is heerlijk en gezond. Gemaakt met stevige tofu en een mix van kleurrijke groenten zoals paprika, broccoli en peultjes, biedt dit gerecht een smaakvolle maaltijd zonder vlees. Het is snel te bereiden en perfect voor een doordeweekse avond met vrienden of familie. De combinatie van de verschillende groenten en de romige saus zorgt voor een smaakexplosie die iedereen zal waarderen. Dit gerecht is niet alleen voedzaam, maar ook een feest voor het oog!
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Wok of grote koekenpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Kom
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g stevige tofu
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 gele paprika, in reepjes
- 200 g broccoli, in roosjes
- 150 g peultjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels currypasta (bijv. rode of groene)
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- Zout en peper naar smaak
- 150 g rijst of noedels (optioneel)
Bereidingswijze
- Snijd de tofu in blokjes en dep deze droog met een keukenpapier.
- Verhit de zonnebloemolie in de wok op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak deze goudbruin aan alle kanten (ongeveer 5-7 minuten). Haal de tofu uit de pan en zet apart.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de wok en bak dit kort tot het aromatisch is, ongeveer 30 seconden.
- Voeg de paprika's, broccoli en peultjes toe aan de pan en roerbak deze 5 minuten totdat ze iets zachter zijn, maar nog steeds knapperig.
- Voeg de gebakken tofu weer toe aan de wok samen met de sojasaus, currypasta en kokosmelk. Meng alles goed door elkaar en laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
- Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer eventueel met rijst of noedels.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 350
- Eiwitten: 20 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 30 g
- Vezels: 5 g
Variatietips
- Vervang de tofu door tempeh voor een andere smaak en textuur.
- Voeg extra groenten toe zoals wortelen, courgette of champignons.
- Voor een pittige variant, voeg wat chilisaus of verse chili toe.
- Maak je eigen currypasta door specerijen zoals kurkuma, komijn, en koriander te mengen met olie en knoflook.