Menu MaestroMenu Maestro

Vissticks met Pesto Pasta

4.0
Klik om te beoordelen

Vissticks met Pesto Pasta

Omschrijving

Geniet van een snelle maaltijd met vissticks en romige pesto pasta. Dit gerecht is ideaal voor een drukke doordeweekse avond en kan in minder dan 30 minuten op tafel staan. De combinatie van krokante vissticks, frisse cherrytomaten en pittige rucola maakt dit gerecht niet alleen smakelijk, maar ook gezond. Het is een gezinsvriendelijk recept dat zelfs de kieskeurige eters zal bekoren. Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd!

Bereidingstijd

Totale tijd: 25 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan voor de pasta
  • Koekenpan voor de vissticks
  • Houtschep of spatel
  • Vergiet

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
  • 400 g diepvries vissticks
  • 200 g verse pesto (bijvoorbeeld van Albert Heijn)
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 100 g rucola
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet apart.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe. Bak de vissticks volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze goudbruin en krokant zijn.
  3. Meng in een grote kom de gekookte pasta met de pesto, cherrytomaten en rucola. Voeg de resterende eetlepel olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de pesto pasta op borden, met de krokante vissticks ernaast.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 650 kcal
  • Eiwitten: 27 g
  • Koolhydraten: 75 g
  • Vetten: 25 g

Variatietips

  • Voeg geraspte Parmezaanse kaas toe voor extra smaak.
  • Gebruik zelfgemaakte pesto door basilicum, pijnboompitten, parmezaan en olijfolie te mengen in een blender.
  • Vervang vissticks door kipnuggets of vegetarische alternatieven voor een andere twist.