Vissticks met Zoete Aardappel Friet

Omschrijving
Deze heerlijke vissticks met zelfgemaakte zoete aardappel frietjes zijn perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd. De knapperige vissticks zijn eenvoudig te maken en combineren perfect met de zoete aardappelfrietjes. Dit gerecht is niet alleen gezond, maar ook vol van smaak. Voor een extra kick serveer je het met een frisse dipsaus van citroen en dille. Een maaltijd die zowel kinderen als volwassenen zal aanspreken!
Bereidingstijd
Totale tijd: 40 minuten
Benodigdheden
- Bakplaat
- Oven
- Kom
- Pan
- Kookplaat
- Bakpapier
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de vissticks:
- 400 g witvisfilet (bijv. kabeljauw of tilapia)
- 100 g paneermeel
- 50 g bloem
- 2 eieren
- 1 theelepel currypasta (of naar smaak)
- Zout en peper naar smaak
Voor de zoete aardappel friet:
- 600 g zoete aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout naar smaak
Voor de dipsaus:
- 200 g Griekse yoghurt
- 1 citroen (sap en rasp)
- 1 eetlepel verse dille (of 1 theelepel gedroogde dille)
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Zoete Aardappel Friet: Schil de zoete aardappelen en snijd ze in frietjes. Doe ze in een kom en meng met olijfolie en zout. Verspreid ze over de bakplaat en bak ze 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Vissticks: Snijd de visfilets in reepjes. Zet drie kommen klaar: een met bloem, een met geklopte eieren gemengd met currypasta, en een met paneermeel.
- Haal de visreepjes eerst door de bloem, vervolgens door het eimengsel en tot slot door het paneermeel. Leg de vissticks op een andere bakplaat.
- Bak de vissticks in de oven gedurende 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn en de vis goed gaar is.
- Dipsaus: Meng de Griekse yoghurt met citroensap, citroenrasp en dille in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren: Serveer de vissticks met de zoete aardappel friet en de frisse dipsaus.
Voedingswaarden
- Calorieën: 450 per portie
- Eiwitten: 25 g
- Vetten: 15 g
- Koolhydraten: 60 g
Variatietips
- Voeg wat paprikapoeder of knoflookpoeder toe aan het paneermeel voor extra smaak.
- Maak zelf currypasta met ingrediënten zoals gember, knoflook, en koriander voor een frisse smaak.
- Vervang de zoete aardappelen door gewone aardappelen voor een andere variant.