Menu MaestroMenu Maestro

Vissticks met Zoete Aardappelstamppot

4.0
Klik om te beoordelen

Vissticks met Zoete Aardappelstamppot

Omschrijving

Probeer deze vissticks met zoete aardappelstamppot voor een heerlijke twist op een klassiek gerecht. De zoete aardappelen geven een unieke smaak, perfect in combinatie met de krokante vis. Dit recept is ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd en is eenvoudig te bereiden. Geniet van de combinatie van de zoete, romige aardappelen en de knapperige vissticks, een hit bij zowel volwassenen als kinderen.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Aardappelstamper
  • Bakpan
  • Bord
  • Lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gram zoete aardappelen
  • 400 gram diepvries vissticks
  • 50 ml melk
  • 30 gram boter
  • 1 eetlepel currypasta (bijv. gele of rode currypasta)
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse peterselie voor garnering

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een pan met gezouten water gedurende 15-20 minuten tot ze zacht zijn.
  2. Terwijl de aardappelen koken, verwarm je een bakpan op middelhoog vuur. Bak de vissticks volgens de instructies op de verpakking tot ze goudbruin en knapperig zijn (meestal ongeveer 10-12 minuten).
  3. Giet de gekookte zoete aardappelen af en doe ze terug in de pan. Voeg de melk, boter, currypasta, zout en peper toe. Stamp alles goed door elkaar tot een romige stamppot.
  4. Serveer de zoete aardappelstamppot op borden en leg de krokante vissticks ernaast. Garneer eventueel met verse peterselie.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 20g
  • Vetten: 15g
  • Koolhydraten: 60g
  • Vezels: 8g

Variatietips

  • Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
  • Voeg een handvol spinazie toe aan de stamppot voor extra voedingsstoffen.
  • Voor een zelfgemaakte currypasta: meng 1 eetlepel currypoeder, 1 teentje knoflook, 1 cm gember, 1 eetlepel olie en een snufje zout in een vijzel of keukenmachine.