Gezonde Wortel-Venkelsoep met Verse Kruiden

Omschrijving
Deze lekkere en gezonde soep van wortelen en venkel is perfect voor een doordeweekse avond. Vol met vitamines en eenvoudig te bereiden, is dit gerecht een echte opkikker. De soep heeft een romige textuur door de toevoeging van kokosmelk, en is heerlijk met een snufje peper en verse kruiden. Serveer met een stuk volkorenbrood voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote soeppan
- Staafmixer of blender
- Snijplank
- Koksmes
- Lepel
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g wortelen, geschild en in plakjes
- 1 grote venkelknol, in dunne plakjes
- 1 ui, grof gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- 1 liter groentebouillon
- 400 ml kokosmelk
- 2 el rode currypasta (of naar smaak)
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie of koriander ter garnering
- Volkorenbrood, om te serveren
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de wortelen en venkel toe en bak deze 5 minuten mee.
- Roer de rode currypasta door de groenten en bak nog 1 minuut.
- Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 15 minuten sudderen, of tot de groenten zacht zijn.
- Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een romige textuur.
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep warm, gegarneerd met verse kruiden en met een stuk volkorenbrood.
Voedingswaarden
Per portie:
- Calorieën: 250
- Eiwitten: 5 g
- Vetten: 12 g
- Koolhydraten: 30 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe, zoals aardappelen of courgette, voor meer variatie.
- Gebruik zelfgemaakte pesto in plaats van currypasta voor een andere smaakdimensie.
- Voor een pittigere soep, voeg een snufje chilipoeder toe.
- Garneer met geroosterde pompoenpitten voor extra crunch.