Menu MaestroMenu Maestro

Zalm in de oven met aardappelpuree

4.0
Klik om te beoordelen

Zalm in de oven met aardappelpuree

Omschrijving

Geniet van deze heerlijke zalm in de oven met romige aardappelpuree. De zalmfilets worden gemarineerd in een smaakvol mengsel van mosterd, honing en citroensap, wat zorgt voor een verrukkelijke combinatie. Dit gerecht is eenvoudig te maken en perfect voor een doordeweekse avond met het gezin. Serveer de zalm met zelfgemaakte aardappelpuree en een frisse salade voor een complete maaltijd. De combinatie van de zalm met de romige puree is een echte traktatie!

Bereidingstijd

Totale tijd: 45 minuten

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Kookpan
  • Pureestamper
  • Kom
  • Lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zalmfilets (ongeveer 150 gram per stuk)
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • 1 citroen (sap en rasp)
  • 800 gram aardappelen (bijvoorbeeld kruimige aardappelen)
  • 100 ml melk
  • 50 gram boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: frisse salade naar keuze

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Zalm marineren: Meng in een kom de mosterd, honing, citroensap en citroenrasp. Leg de zalmfilets in de marinade en zorg dat ze goed bedekt zijn. Laat dit 10 minuten intrekken.
  3. Aardappelen koken: Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een pan met gezouten water gedurende 20 minuten of tot ze zacht zijn.
  4. Zalm bakken: Leg de gemarineerde zalmfilets op een bakplaat en bak ze 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze gaar zijn.
  5. Aardappelpuree maken: Giet de aardappelen af en voeg de melk en boter toe. Stamp de aardappelen tot een romige puree en breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveren: Serveer de zalm met de romige aardappelpuree en eventueel een frisse salade.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450 kcal
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 25 g
  • Koolhydraten: 35 g

Variatietips

  • Vervang de zalm door andere vissoorten zoals kabeljauw of forel.
  • Voeg wat groente zoals spinazie of broccoli toe aan de aardappelpuree voor extra voedingsstoffen.
  • Maak je eigen currypasta of pesto voor een andere smaakvariant.

Gerelateerde recepten