Zalm in de oven met pasta

Omschrijving
Deze zalm in de oven met pasta is een snel en vullend gerecht. De zalm wordt gebakken met een romige saus van room, spinazie en zongedroogde tomaten. Ondertussen kook je de pasta en aan het einde meng je alles samen. Het resultaat is een romige, smaakvolle maaltijd die je in minder dan een uur op tafel hebt. Perfect voor een doordeweekse avond met het gezin!
Bereidingstijd
Totale tijd: 45 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Oven
- Ovenschaal
- Koekenpan
- Houten lepel of spatel
- Zeef
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zalmfilets (ongeveer 150 g per stuk)
- 300 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 200 ml kookroom
- 200 g verse spinazie
- 100 g zongedroogde tomaten, in stukjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel, voor serveren)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet opzij.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurig is.
- Voeg de spinazie en zongedroogde tomaten toe aan de pan en bak tot de spinazie geslonken is (ongeveer 3-4 minuten).
- Voeg de kookroom toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel een paar minuten pruttelen.
- Leg de zalmfilets in een ovenschaal. Giet de roomspinazie mengsel eroverheen.
- Bak de zalm in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot de zalm gaar is.
- Meng de gekookte pasta door de saus in de pan. Serveer de zalm met de romige pasta en garneer eventueel met Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 540 calorieën, 30 g eiwit, 50 g koolhydraten, 25 g vet.
Variatietips
- Je kunt de spinazie vervangen door boerenkool of broccoli voor een andere smaak.
- Probeer de saus te maken met pesto in plaats van zongedroogde tomaten voor een andere twist.
- Maak je eigen kruidenmix door verse kruiden zoals basilicum en peterselie te gebruiken in plaats van kant-en-klare currypasta of pesto.