Menu MaestroMenu Maestro

Zalm in de oven met pesto

4.0
Klik om te beoordelen

Zalm in de oven met pesto

Omschrijving

Deze zalm in de oven met pesto is een eenvoudig en smaakvol gerecht. De zalmfilets worden bedekt met een laagje groene pesto en gebakken tot ze gaar zijn. Serveer met een portie pasta of quinoa en een frisse groentesalade. Dit gerecht is niet alleen snel te maken, maar ook vol van smaak en perfect voor een doordeweekse avond met het gezin!

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kom
  • Lepel
  • Keukenmes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zalmfilets (ongeveer 150-200 gram per stuk)
  • 100 gram groene pesto
  • 250 gram pasta of quinoa
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 100 gram cherrytomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht).
  2. Bereid de pasta of quinoa volgens de instructies op de verpakking. Begin hier mee, zodat het klaar is als de zalm uit de oven komt.
  3. Bereid de groenten: Snijd de courgette en rode paprika in blokjes. Halveer de cherrytomaten.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de zalmfilets op de bakplaat en bestrijk ze royaal met groene pesto. Kruid met zout en peper.
  5. Voeg de groenten toe rondom de zalm op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper.
  6. Bak de zalm en groenten in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, of totdat de zalm gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt.
  7. Serveer de zalm met de gekookte pasta of quinoa en de geroosterde groenten.

Voedingswaarden

Per portie (1 zalmfilet + pasta/quinoa + groenten):

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 35g
  • Vetten: 20g
  • Koolhydraten: 40g

Variatietips

  • Vervang groene pesto door zelfgemaakte pesto met basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie.
  • Voeg andere groenten toe zoals broccoli of wortelen voor extra kleur en smaak.
  • Serveer met een frisse salade van rucola, komkommer en een citroendressing voor een extra frisse touch.

Gerelateerde recepten