Menu MaestroMenu Maestro

Zalmfilet met Groenten

4.0
Klik om te beoordelen

Zalmfilet met Groenten

Omschrijving

Deze zalmfilet met groenten is een gezonde en snelle maaltijd die ideaal is voor een doordeweekse avond. De combinatie van de omega-3-vetzuren in de zalm en de vitamines in de kleurrijke groenten maakt dit gerecht niet alleen lekker, maar ook voedzaam. Serveer het met een schijfje citroen voor een verfrissende smaak. Dit recept is eenvoudig te bereiden en perfect voor gezinnen of drukke professionals.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kookpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Kom

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zalmfilets (à 150 g)
  • 200 g broccoli, in roosjes
  • 200 g wortelen, in dunne plakjes
  • 200 g paprika (rood en geel), in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels pesto
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 citroen, in schijfjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Leg de zalmfilets op de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie.
  4. Kruid de zalm met zout, peper en een eetlepel pesto.
  5. Kook de broccoli en wortelen in een pan met kokend water gedurende 5 minuten. Voeg de paprika toe en kook nog eens 3 minuten. Giet af en meng met de resterende pesto.
  6. Verdeel de groenten rondom de zalm op de bakplaat.
  7. Bak alles in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de zalm gaar is en de groenten zacht maar knapperig zijn.
  8. Serveer met schijfjes citroen.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 400
  • Eiwitten: 30 g
  • Vet: 20 g
  • Koolhydraten: 20 g
  • Vezels: 5 g

Variatietips

  • Voeg andere groenten toe zoals courgette of spinazie voor extra variatie.
  • Vervang de pesto door currypasta voor een andere smaakdimensie.
  • Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie in een blender te mengen.

Gerelateerde recepten