Aardappelpuree met Groenten en Kip

Omschrijving
Deze heerlijke aardappelpuree met een medley van gestoofde groenten en malse kipfilet is perfect voor een drukke doordeweekse avond. De romige puree vormt een geweldige basis voor de kleurrijke en smaakvolle groenten, terwijl de kipfilet zorgt voor een goede bron van eiwitten. Dit gerecht is niet alleen voedzaam, maar ook snel te maken, zodat je meer tijd hebt om te genieten van je maaltijd.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Bereiding: 15 minuten
Koken: 15 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Aardappelstamper
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 g aardappelen (bijvoorbeeld kruimige aardappelen)
- 400 g kipfilet
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 150 g doperwten (diepvries)
- 2 eetlepels currypasta
- 50 ml melk
- 30 g boter
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een grote pan met gezouten water gedurende ongeveer 15 minuten, of totdat ze zacht zijn.
- Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en de courgette en paprika in kleine stukjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze tot ze goudbruin en gaar zijn (ongeveer 5-7 minuten).
- Voeg de courgette, paprika en doperwten toe aan de pan en roer alles goed door. Voeg de currypasta toe en bak nog een paar minuten totdat de groenten zacht zijn.
- Giet de aardappelen af en voeg de melk en boter toe. Stamp de aardappelen tot een romige puree en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de aardappelpuree met de gestoofde groenten en kip erop. Geniet van je maaltijd!
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 30 g eiwit, 60 g koolhydraten, 12 g vet
Variatietips
- Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
- Voeg extra groenten toe zoals spinazie of wortels voor een nog kleurrijker gerecht.
- Maak je eigen currypasta door kruiden zoals komijn, koriander en gember te mengen met olijfolie.