Menu MaestroMenu Maestro

Authentieke Bami met Cashew Noten op de Traditionele Manier

3.8
Klik om te beoordelen

Bami met Cashew Noten

Omschrijving

Deze bami met cashew noten is een heerlijke combinatie van smaken en texturen. De noten voegen een knapperige bite toe aan het gerecht, terwijl de groenten zoals paprika en wortel zorgen voor kleur. Dit gerecht is snel te maken in slechts 30 minuten! Ideaal voor een doordeweekse avondmaaltijd die zowel voedzaam als smakelijk is.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Wok of grote koekenpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Houten lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g bami of eiernoedels
  • 150 g cashew noten
  • 1 grote rode paprika, in reepjes
  • 1 grote wortel, in julienne gesneden
  • 200 g taugé
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels currypasta (bijv. rode of groene)
  • 2 eetlepels olie (zonnebloem of arachide)
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de bami in een grote pan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut totdat deze geurig is.
  3. Voeg de gesneden paprika en wortel toe en roerbak deze gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de currypasta toe en bak deze 1-2 minuten mee om de smaken vrij te laten komen.
  5. Voeg de gekookte bami, sojasaus en taugé toe aan de pan. Meng alles goed door en bak nog eens 3-4 minuten door tot alles goed warm is.
  6. Roer de cashew noten erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer direct en geniet van deze smaakvolle bami!

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 15 g eiwit, 20 g vet, 55 g koolhydraten.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals broccoli, courgette of champignons voor meer variatie.
  • In plaats van currypasta kun je ook kant-en-klare pesto gebruiken.
  • Voor een vegetarische versie, vervang de sojasaus door tamari of gebruik een plantaardige eiwitbron zoals tofu.
  • Maak je eigen currypasta door koriander, gember, knoflook, en chili te mengen in een blender, voor een nog versere smaak!