Heerlijke Fou Yong Hai met Kip op de Authentieke Manier

Omschrijving
Fou Yong Hai met kip is een heerlijke en vullende maaltijd. Deze Chinese omelet is gevuld met fijngehakt kippenvlees en verse groenten zoals paprika en wortel. Het gerecht krijgt een extra smaakdimensie door de zelfgemaakte zoetzure saus. Dit recept is eenvoudig en snel te maken, waardoor het perfect is voor een doordeweekse avond. Serveer deze omelet met rijst of noedels voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
Totaal: 30 minuten
Bereiding: 15 minuten
Koken: 15 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Kom
- Klopper
- Lepel
- Steelpan voor de saus
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g kipfilet, fijngehakt
- 4 eieren
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 wortel, geraspt
- 2 lente-uitjes, fijngehakt
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels currypasta
- 3 eetlepels olie
- Zout en peper naar smaak
Voor de zoetzure saus:
- 4 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels water
Bereidingswijze
- Voorbereiden van de ingrediënten: Snijd de kipfilet in kleine stukjes en doe dit in een kom. Voeg de paprika, wortel en lente-uitjes toe. Meng met de sojasaus en currypasta.
- Omelet maken: Klop de eieren in een andere kom en breng op smaak met zout en peper.
- Bakken: Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipmengsel toe en bak dit ongeveer 5-7 minuten tot de kip gaar is. Haal het kipmengsel uit de pan en zet apart.
- Omelet bakken: Voeg nog een eetlepel olie toe aan de pan en giet de helft van de eieren erin. Bak tot de onderkant goudbruin is, ongeveer 3 minuten. Voeg de helft van het kipmengsel aan één kant van de omelet toe, vouw de omelet dubbel en laat nog 2 minuten bakken. Herhaal dit met de resterende eieren en kip.
- Zoetzure saus maken: Meng de ketchup, suiker, azijn en water in een steelpan. Verhit op middelhoog vuur en laat 2-3 minuten sudderen tot de saus iets indikt.
- Serveren: Snijd de omelet in stukken en serveer met de zoetzure saus.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 400
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 30 g
Variatietips
- Voeg andere groenten zoals courgette of champignons toe voor extra smaak.
- Voor een zelfgemaakte currypasta kun je knoflook, gember, kurkuma, komijn en korianderpoeder mengen met een beetje olijfolie en zout. Dit geeft een heerlijke, verse smaak aan het gerecht.
- Probeer het ook met garnalen of tofu in plaats van kip voor een andere variant.