Gehaktballen met Gekruide Rijst

Omschrijving
Deze gehaktballen zijn heerlijk gekruid en worden geserveerd met smaakvolle rijst. De ballen zijn eenvoudig te bereiden en worden op smaak gebracht met kruiden en specerijen. Dit gerecht is snel en ideaal voor een doordeweeks diner, geserveerd met een frisse salade voor extra crunch.
Bereidingstijd
- Totale tijd: 30 minuten
- Bereiding: 15 minuten
- Koken: 15 minuten
Benodigdheden
- Grote kom
- Kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Vork
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram rundergehakt
- 1 eetlepel currypasta (bijvoorbeeld rode of gele)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 200 gram basmatirijst
- 400 ml groentebouillon
- 1 eetlepel olie (zonnebloem of olijfolie)
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: verse koriander of peterselie voor garnering
Bereidingswijze
- Gehaktballen maken: Meng in een grote kom het rundergehakt, de currypasta, de fijngehakte knoflook en de ui. Breng op smaak met zout en peper. Vorm kleine ballen van het mengsel (ongeveer ter grootte van een golfbal).
- Rijst bereiden: Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking, maar gebruik in plaats van water de groentebouillon voor extra smaak.
- Gehaktballen bakken: Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballen toe en bak ze rondom bruin in ongeveer 10 minuten. Zorg ervoor dat ze goed doorgebakken zijn.
- Serveren: Serveer de gehaktballen warm met de gekruide rijst en garneer eventueel met verse koriander of peterselie.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 30g
- Vetten: 20g
- Koolhydraten: 40g
- Vezels: 3g
Variatietips
- Probeer verschillende soorten currypasta om de smaak aan te passen.
- Voeg groenten zoals paprika of courgette toe aan de gehaktballen voor extra voedingsstoffen.
- Maak je eigen kruidenmix voor de gehaktballen door bijvoorbeeld komijn, koriander en paprikapoeder te mengen.
- Serveer met een frisse salade van gemengde groenten voor extra crunch en smaak.