Menu MaestroMenu Maestro

Gehaktballen met Pasta

4.2
Klik om te beoordelen

Gehaktballen met Pasta

Omschrijving

Deze smakelijke gehaktballen worden geserveerd met al dente pasta en een rijke tomatensaus. Met een mix van kruiden en specerijen zijn de ballen eenvoudig te maken en perfect voor een doordeweeks diner. Voeg wat Parmezaanse kaas toe voor een extra smaakdimensie. Sneller kan het niet! Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam en kan gemakkelijk in minder dan 30 minuten op tafel staan.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan voor pasta
  • Koekenpan voor de gehaktballen
  • Kom voor het mengen van ingrediënten
  • Houten lepel of spatel
  • Vork voor het pureren van de tomaten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g gemengd gehakt (rundvlees en varkensvlees)
  • 300 g pasta (bijvoorbeeld spaghetti of penne)
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 eetlepels pesto
  • 1 theelepel currypasta (optioneel voor extra smaak)
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Verse basilicum voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een pan met ruim gezouten water. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze tot hij glazig is.
  3. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin.
  4. Meng in een kom het gehakt met de pesto, currypasta, zout en peper. Vorm kleine gehaktballen van het mengsel.
  5. Voeg de gehaktballen toe aan de pan en bak ze rondom bruin.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 10 minuten sudderen. Roer af en toe door.
  7. Meng de gekookte pasta door de saus en verwarm kort mee.
  8. Serveer de pasta met gehaktballen op borden en garneer met Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 550 kcal
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 60 g
  • Vezels: 4 g

Variatietips

  • Vervang de pesto door een zelfgemaakte versie met verse basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie.
  • Voeg groenten zoals courgette of paprika toe aan de saus voor extra kleur en voedingsstoffen.
  • Experimenteer met verschillende soorten gehakt, zoals kip of kalkoen voor een lichtere variant.