Menu MaestroMenu Maestro

Gnocchi met Kip en Paprika

4.5
Klik om te beoordelen

Gnocchi met Kip en Paprika

Omschrijving

Deze gnocchi met kip en paprika is een vullend gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avond. De sappige kip en de zoete paprika zorgen voor een heerlijke combinatie. Dit gerecht is niet alleen snel en eenvoudig te bereiden, maar ook vol van smaak dankzij de toevoeging van romige pesto. Serveer het met een frisse salade voor een complete maaltijd.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Kookpan voor de gnocchi
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Koksmes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram gnocchi (vers of gedroogd)
  • 400 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 200 ml kookroom
  • 150 gram groene pesto
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse basilicum ter garnering

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg een snufje zout toe. Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking tot ze boven komen drijven. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze in 5-7 minuten goudbruin en gaar. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  3. Voeg de blokjes paprika toe aan de pan en bak deze nog 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de kookroom en pesto toe aan de pan, roer goed door en laat het geheel 2-3 minuten sudderen.
  5. Voeg de gekookte gnocchi toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de gnocchi in diepe borden en garneer met verse basilicum indien gewenst.

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 600 kcal, 30g eiwit, 40g koolhydraten, 30g vet.

Variatietips

  • Vervang de kip door kalkoen of een plantaardig alternatief zoals tofu voor een vegetarische optie.
  • Voeg extra groenten toe zoals courgette of champignons voor meer variatie.
  • Maak je eigen pesto door verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie te mengen in een keukenmachine. Dit geeft een extra frisse smaak aan het gerecht.